سرآشپزها

این وبلاگ زود به زود اپ میشه , هر روز بهمون سر بزن , نظر یادت نره!!...

کیش مرغ و سبزیجات....
نویسنده : فاطمه مامی نیکو - ساعت ۱٢:٢۸ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱۳۸٩/۱/۳۱
 

امروز یه سری به آرشیو زدم و اینو پیدا کردم....غذای خوشمزه و راحتیه :))

مواد لازم:

برای خمیر:

 آرد/کره/نمک/کمی شکر/تخم مرغ /آب یا شیر یا ماست (فرقی نمیکنه).....تقریبا مثل خمیر کلوچه یا پیتزاست....

بعد از اینکه خمیر نرمی درست کردید که به دستتون نچسبید, برای نیم ساعت توی یه پلاستیک فریزر درون یخچال استراحت بدید و بعد ازش استفاده کنید....

طرز تهیه:

توی یه قالب پهن لبه دالبری که مخصوص پای هست, خمیر و پهن کنید و لبه هاشو مرتب کنید و روشو با پنیر بپوشونید و بزارید کنار...(من در دسترس نداشتم و توی همین گرد سیلیکونی های معمولی درست کردم)

حالا توی یه ماهیتابه بزرگ پیازو کره رو تفت بدید....قارچ ها رو بریزید( اینجا میشه گوشت رو هم ریخت) و مخلوط کنید تا آبش خشک شه....بعد سبزیجات معطر رو بریزید و بعد که سرد شد به روی خمیر و پنیر بریزید...

توی یه کاسه تخم مرغ و شیر و نمک وفلفل و مخلوط کنید و روی مواد توی قالب بریزید...

توی فر به درجه 200 به مدت 35-40 دقیقه بپزه....وقتی که خوب پخت و چاقو وسطش زدید و هیچی به کاردتون نچسبید, درآرید روشو با جعفری تزئین کنید و میل کنید...


مواد توش رو هم سلیقه ای میشه درست کرد:

130 گرم پنیر ....میتونه چدار باشه یا فتا و یا پنیر بزی
1 ق غ کره یا روغن زیتون
1/3 پیمانه پیاز خرد شده
4 پیمانه انواع قارچ خرد شده
پودر سبزیجات معطر خشک شده به میزان دلخواه.....ریحون/رزماری/آویشن
3 عدد تخم مرغ
1 پیمانه شیر یا کرم کم چرب
کمی نمک/فلفل
2 ق غ جعفری تازه خرد شده

شما میتونید اسفناج پخته شده/براکلی/گوجه/سیب زمینی/گوشت چرخ کرده و ........  توش بریزید...

 

فاطمه مامی نیکوقلب

 


 
comment نظرات ()
 
آش مریضی!
نویسنده : آرام - ساعت ۱:٤٠ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱۳۸٩/۱/٢۳
 

سلام . خوبید همگی؟ دیدم فضای اینجا خیلی فانتزی شده گفتم بریم سراغ آش دوباره:)) همش که نمیشه کیک و شیرینی و غذاهای خارجکی خورد:دی 

یادمه وقتی مریض بودیم مجبور بودیم این آشهای مامان اینا رو بخوریم با شلغم سبز و این چیزا...

حالا الان مامانم مریضه و من براش آش پختم که بصورت مصور براتون میذارم ... ولی شلغم و چیزای بدمزه نداره و کلا خودم بیشتر از مامان خوردم:)) چون عاااااااااااااااشق آش و سوپم :)

من با این مواد درستش کردم ....

عدس ... 1 پیمانه

ماش ... 1 پیمانه

برنج ... 2/1 پیمانه

گوشت چرخکرده ... 2/1 کیلو

سبزی ... 2/1 کیلو - من سبزی پلو + اسفناج ریختم -

پیاز داغ ... 2-3 قاشق

گوجه فرنگی درسته ... 3-4 عدد - من از این گوجه پخته های کنسروی ریختم 1 کم هم انگاری رب داشت -

نمک و زردچوبه ... مقداری

..............................................

خوب اولش پیاز رو خرد میکنیم و پیاز داغ درست میکنیم ... زردچوبه بهش میزنیم و گوشت چرخکرده رو هم میریزیم و 1 کم تفتش میدیم.

حالا برنج و عدس و ماش رو میشوریم و اضافه میکنیم .

در آخر گوجه و سبزی رو اضافه میکنیم و میذاریم 1-2 ساعت قشنگ بجوشه و خوب جا بیفته . خیلی خوشمزه میشه مخصوصا با آبغورهخوشمزه

نوش جون قلب

آرام

 


 
comment نظرات ()
 
سالاد یونانی
نویسنده : هما - ساعت ۱٢:۳٧ ‎ق.ظ روز یکشنبه ۱۳۸٩/۱/٢٢
 

یونانی ها همیشه با غذاشون  یه نوع سالاد سرو میکنند.سالاد زیر, سالاد کلاسیک یونانی با پنیر فتاست.

مواد لازم برای سالاد:

نصف یک کاهو

٢ عدد گوجه فرنگی,چهارقاچ یا ١٠ عدد گوجه گیلاسی,نصف شده

١ خیار ,خرد شده

نصف فلفل دلمه ای,خرد شده

۵ عدد پیازچه یا  کمی پیاز قرمز ,خردشده

١ پیمانه پنیر فتا ,تکه شده

١٢ تا ١۶ عدد زیتون سیاه

کاهو را خرد کرده و همه مواد را بعد از خرد کردن با هم مخلوط کنید و در ظرف سالاد سرو کنید.سس را هم به آن اضافه کنید

مواد لازم برای سس سالاد:

٢ ق سوپخوری سرکه

١ حبه سیر,کاملا ریز شده

۴/١ ق چ نمک

٨/١ ق چ فلفل

٢/١ ق چ ارگانو

٣/١ پیمانه روغن زیتون

همه مواد به غیر از روغن زیتون را با هم مخلوط کنید.به آرامی روغن را اضافه کرده و پیوسته و مرتب هم بزنید تا مخلوط شوند.

نوش جانقلب

منبع:آشپزی به روش یونانی

 


 
comment نظرات ()
 
گیس باف مارمالاد توت فرنگی و نارگیل ....
نویسنده : فاطمه مامی نیکو - ساعت ٩:٤۱ ‎ق.ظ روز جمعه ۱۳۸٩/۱/٢٠
 

سلام....مثل اینکه از بقیه سرآشپزها خبری نیست !!! ما هم گفتیم بیایم با دستور جدید....با اجازه :))

مواد لازم:

آرد  2 پیمانه

بکینگ پودر  1 ق چ

نمک  نصف ق چ

کره  نصف پیمانه

پنیر خامه ای  نصف پیمانه

شیر  نصف پیمانه

وانیل  کمی

مارمالاد توت فرنگی مخصوص حرارت  به اندازه ( اینجا مارمالاد هایی هست که مخصوص حرارتن که توی فر آب نشن و از وسط خمیر نریزن بیرون, اگرم نبود با مارمالاد معمولی هم میشه ولی ریزش پیدا میکند !!!!)

زرده تخم مرغ  1 عدد برای تزئین

پودر نارگیل  کمی برای تزئین

طرز تهیه:

توی میکسر آرد و بکینگ پودر و نمک و بریزین. بعد کره, پنیر خامه ای, شیر و وانیل و هم اضافه کنید و روشنش کنید تا خوب مخلوط شه و خمیرتون بدست بیاد....

اگرم مثل من میکسر نداشتید که همون با روش قدیمی همزن و دست خمیرتونو درست کنید !!!

بعد نکته اینجاست که باید خیلی نرم خمیر و ورز بدید...زیاد لازم نیست بالا و پائینش کنید....سفت میشه و ترد بودنشو از دست خواهد داد....

خمیر و 4 قسمت کنید و بین کاغذ روغنی باز کنید .....و بصورت زیر برش بزنید....مارمالاد وسط و از کنار برش ها انجام بشه....

بعد دونه دونه از هر طرف خمیر ها رو روی هم میاریم و یه کوچولو با دست پرس میکنیم....

زرده میمالیم و در فر از قبل 180 درجه گرم شده برای 15 تا 20 دقیقه میپزیم تا روشون طلایی شه...بعد از فر دراومدن روشونو با پودر نارگیل تزئین میکنیم....

نوش جونخوشمزه

فاطمه مامی نیکوقلب

 


 
comment نظرات ()
 
آموزش تصویری شیرینی زبان با خمیر 1000 لا :))
نویسنده : فاطمه مامی نیکو - ساعت ٤:۳٦ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۱۳۸٩/۱/۱٢
 

سلام.....اولین پست غذایی سال جدید و با شیرینی آغاز میکنیم به امید اینکه زندگیتون در سال جدید سرشار از شیرینی و خوشمزگی بشه :))

فعلا این باشه تا بیام !!!مژه

خوب حالا برگشتم با آموزش کامل :)))

 

مواد لازم برای تقریبا ۵٠ عدد شیرینی زبان با قالب کوچیک:

خمیر:

آرد ٣ پیمانه (البته مقدارشو میتونید کم و زیاد کنید تا حدی که خمیرتون خوب صاف بشه و به دست نچسبه)

آب ١ پیمانه

نمک خیلی کم

کره ۵٠ گرم

 

مواد لازم برای کره داخل خمیر:

آرد ١٠٠ گرم

کره قالبی نصف پیمانه (خنک باشه) ٢٢۵ گرم

آبلیمو ٢ ق غ

 

طرز تهیه:

اول برای خمیر که همه مواد و با هم مخلوط میکنیم و خوب با کف دست برای ۵-٨ دقیقه ورز میدیم و بعد میزاریم تو یخچال که خنک بمونه....

بعد کره قالبی خنک و با رنده درشت ,رنده میکنیم و با آرد و آبلیمو مخلوط میکنیم....فقط نکته اینه که با نوک انگشتاتون مخلوطش کنید که گرمای دستتون کره و شل نکنه....بعد بصورت یه مربع تخت صافش میکنیم و میزاریم تو یخچال خوب خنک بشه....

بعد از اینکه هم خمیر و هم کره آماده شدن, کارمون و شروع میکنیم....

خمیر و روی سطح آرد پاشی شده میزاریم و از وسط به سمت کناره های خمیر وردنه میکشیم بصورتیکه وسط خمیر کلفت تر باقی بمونه....

بعد کره و وسطش میزاریم و بقولی بقچه پیچش میکنیم....

نکته اینجاست که حتما بعد از هر لایه , با فرچه آرد های اضافی و خوب از روی خمیر پاک میکنیم....

بعد با وردنه بصورت ضربه ای روی خمیر میزنیم و کم کم بازش میکنیم....یواش حرکت میکنیم که کره از خمیر بیرون نزنه....

کمی که بصورت یه مربع ٣٠*٣٠ درومد, از دو طرف خمیر و به وسط جمع میکنیم و یه تای ۴ لایه ای برامون درست میشه....حالا میره تو یخچال برای ٢٠ دقیقه....

از یخچال که درومد دوباره با ضربه های یواش اونو باز میکنیم و وردنه میکشیم....حالا از جهت مخالف یه چهار تای دیگه میزنیم و دوباره میره تو یخچال.....کلا ١.۵ ساعت طول میکشه که این خمیر آماده بشه....یعنی حدودا ۶ بار تا زدن از جهات مختلف انجام میشه و ۶ بار خمیر میره تو یخچال....این خنک موندن از این جهت مهمه که کره آب نشه و از لایه های خمیر بیرون نزنه....چون همین کره است که باعث میشه لایه های خمیر ١٠٠٠ لا به هم نچسبن و موقع پخت خوب پف کنن....

مرحله آخر اینه که خمیر و به قطر تقریبی ١.۵ سانت باز میکنیم .....نکته مهم اینه که یادتون باشه دور تا دوره خمیر و با یه وسیله تیز ببرید چون اونا بهم چسیبیدن و نمیتونن که پف کنن....

روی خمیر و با مخلوط عسل و آبی که درست کردیم (١ ق غ عسل و با یه کمی آب مخلوط میکنیم) پوشش میدیم و بعد قالب میزنیم....کنار هم و تمیز که خمیرمون هدر نره.....

بعد توی سینی فر میزاریم و روشونم با چاقو یه چاک کوچیک میدیم و کمی شکر میپاشیم ...

 و در فر از قبل ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم شده برای ٢٠-٢۵ دقیقه میپزیم تا روی شیرینی ها طلایی شه....از فر در اومدن دوباره با محلول عسل پوشش میدیم و میزاریم خنک بشن....

نوش جونتونخوشمزه

توضیح بدم که این خمیر و برای زبان, پاپیون, دانمارکی و ناپلئونی استفاده میکنن ....بعدا مفصل و تصویری اون ها رو هم آمورش میدم :))

فاطمه مامی نیکو قلب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
comment نظرات ()
 
بهار 1389 مبارک :))
نویسنده : فاطمه مامی نیکو - ساعت ۱٢:٢۳ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱۳۸٩/۱/٥
 

باز هفت سین سرور, ماهی و تنگ بلور, سکه و سبزه و آب, نرگس و جام شراب, باز هم شادی عید, آرزوهای سپید, باز لیلای بهار, باز مجنونی بید, باز هم رنگین کمان, باز باران بهار, باز گل مست غرور, باز بلبل نغمه خوان, باز رقص دود عود, باز اسفند و گلاب, باز آن سودای ناب ... کور باد چشم حسود, باز تکرار دعا, یا مقلب القلوب یا م.. النهار حال ما گردان
...
تو خوب راه ما گردان تو راست, باز نوروز سعید باز هم سال جدید, باز هم لاله عشق, خنده و بیم و امید....

 عید شما مبارکقلب

سبز باشید و سلامت :)))

 


 
comment نظرات ()