سرآشپزها

این وبلاگ زود به زود اپ میشه , هر روز بهمون سر بزن , نظر یادت نره!!...

ریزوتو -risotto
نویسنده : آرام - ساعت ۱:٥٩ ‎ق.ظ روز یکشنبه ۱۳۸٩/٥/٢٤
 

سلام سلام .

من تازگیا 1 غذایی خوردم به اسم ریزوتو ... خیلی خوشم اومد گفتم به شماها هم یاد بدم ..... بسیار ساده اس . فقط 1 چیزی من با برنج ریزوتو درست کردم ولی فکر میکنم با برنج معمولی هم بشه .... یعنی اصولا که میشه .... ولی اگه برنج گردک پیدا کنین خوشمزه تر میشهخوشمزه

خوب مواد لازممون... فقط همونجور که میدونین من معمولا مواد رو بصورت چشمی میریزم ... اگه دوست داشتین به نظرم اول 1 ذره خودتون درست کنین اگه خوشتون اومد به مقدار زیاد درست کنینچشمک

 برنج.... این برنج آماده ی ریزوتوئه با قارچ

 

پنیر گرویر

 

قارچ ... هر جوری بود مهم نیست .... مال ما این بود

 

کره 1 تیکه کوچک برای سرخ کردن قارچ

 

پیاز و سیر

.......................................

خوب اول از همه کره رو میندازیم و پیاز و سیر رو سرخ میکنیم و بعد قارچها رو تفت میدیم

حالا آب رو اضافه میکنیم ... این غذا 1 کم آبکیه ... ضمنا نباید باز دوباره آب توش اضافه کنید ... تو دستور اصلیش نوشته اگه به نسبت 3 به 1 شراب اضافه کنید خوشمزه تر میشه که ما نکردیم این کار رو نیشخند ما برای این مقدار برنج 1 لیوان آب ریختیم . برنج این غذا 1 کم سفته .... یعنی تقریبا تو مایه های وقتی که میخوایم برنج رو آبکش کنیم .... همونجوری . برای پختش هم در قابلمه رو کج بذارید و زیرش رو کم کنید یواش یواش بجوشه تا خوب بپزه . بعد از 15 دقیقه تقریبا ریزوتو اماده اس .... حالا 1 کم پنیر رو رنده کنید توی غذا و زود خاموشش کنید تا با حرارت خود غذا پنیر اب بشه و حالت کشدار به غذا بده خوشمزه

روی غذا هم میتونین با پنیر رندیده تزئین کنید. نوش جانخوشمزه

 


 
comment نظرات ()
 
کوفته سماق...
نویسنده : فاطمه مامی نیکو - ساعت ٢:٤٩ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۱۳۸٩/٥/٧
 

سلام ...

مادر شوهر یکی از دوستامون اینجاست...شب تولد نوه اش, یه کوفته ترش و خوشمزه درست کرده بود...دستور زیر ما حصل گفتگوی اون شبهچشمک...در ضمن ایشون تهرانی هستن و گفتن که اصالت این کوفته جان هم به تهران عزیز بر میگرده !!سوال

مواد لازم برای 4 نفر:

سماق درختی  1 پیمانه معمولی (از عطاری ها باید بگیرید )

برنج خیس شده 1.5 پیمانه پلوپز

گوشت چرخ کرده  200 گرم

لپه پخته شده  یه مشت !!!نیشخند

سبزیجات خشک : مرزه, ترخون, گشنیز, جعفری, شوید   از هر کدوم 2 ق غ

نمک و فلفل و زردچوبه  به میزان لازم

پیاز  درشت   1 عدد

تخم مرغ  : من 1 عدد زدم ولی ایشون گفتن هیچی نمیخواد !!!متفکر

 

اول سماق و توی یه پیمانه آب خیس کنید و بزارید کنار...در آخر باید اونو  5 دقیقه حرارت بدید و از صافی رد کنید...بعد که کوفته ها آماده شدن, بریزید روی کوفته ها و 2-3 دقیقه که قل بخوره, غذا آماده میشه...

خوب اول پیاز و خوب تفت بدید تا سبک شه...نمک و فلفل و زردچوبه میزنیم...بعد نصف اون پیاز سرخ شده و برمیداریم و میریزیم داخل مواد کوفته....روی باقی پیاز ها آب میریزم تا جوش بیاد...خیلی زیاد نمیخواد فقط تا جائیکه روی کوفته ها رو بگیره..

برنج/لپه/گوشت/سبزیجات خشک/نصفه پیاز تفت داده شده و اگه خواستید تخم مرغ و خوب با هم چنگ بزنید...نمک و فلفل و زردچوبه دیگه لازم نیست اضافه کنید...چون هم به پیازه زدید و هم توی آبش هست...در ضمن اگه برنج و هم با آب نمک خیس کرده باشد که دیگه هیچی...پس حواستون باشه به اندازه نمک !!!

ازش گلوله هایی به اندازه کف دستتون درست کنید...

یه نکته اگه میخواید کوفته ها زود باز نشن بگم که وقتی دارید توی مشتتون فشار میدید, خوب پرس کنید که مواد به هم بچسبن...مخصوصا مرحله آخر و خوب فشار بدید و بعد بزارید توی قابلمه...

وقتی آب جوش اومد, کوفته ها رو بندازید توش...حرارت و زود ملایم کنید و بزارید یه ساعتی بپزن...حواستون باشه که آب فقط تا رویشون اومده باشه ها...زیاد نباشه !!!!

سماق از صافی رد شده و رو هم در آخر به غذا اضافه کنید ...کلا این کوفته در آخر 2 پیمانه آب هم نباید داشته باشه....

نوش جونخوشمزه

فاطمه مامی نیکو


 
comment نظرات ()