سرآشپزها

این وبلاگ زود به زود اپ میشه , هر روز بهمون سر بزن , نظر یادت نره!!...

فتیر( نان شیرمال محلی )
نویسنده : صبا - ساعت ۱٢:۱٧ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱۳۸۸/۱۱/٥
 

هوالمحبوب

امروز براتون یه نوع نون شیرمال محلی رو اوردماز خود راضی ... که خودم عاشقشمخوشمزه ... مادربزرگم همیشه برامون درست میکنه ... اون روز که داشتدرست میکرد بسکه با دوربین جلو دست و پا بودم کلی عصبانی شده بودن همه نیشخند


مواد لازم :

آرد    1 کیلو و 250 گرم

شیر   ا لیتر ( یک بسته از این شیرهای پاکتی )

شکر  به دلخواه

زردچوبه   کمی

خمیر ترش    یک چونه

اول از همه بگم که خمیر ترش چیهمتفکر ... میرید نونوایی و یه چونه خمیر اماده ازش میگیرید و میزارید تووی یه نایلون و خوب روشو میپوشونید و تا صبح میزارید یه جای گرم بمونه تا ترش بشه چشم...فرقی نمیکنه مال چه نونی باشه ... اما سنگک نباشه بهتره چون سبوس داره ...

طرز تهیه:

شیر و شکر رو باهم مخلوط میکنیم و زردچوپه رو هم اضافه میکنیم ... وقتی خوب همه مواد با هم حل شد ... خمیر ترش رو به مایه اضافه میکنیم  و خوب مخلوط میکنیم اوه... حالا شروع میکنیم ارد رو کم کم اضافه میکنیم و خمیر رو با دست مخلوط میکنیم ... برای این مواد یعنی یک لیتر شیر این مقدار ارد کافیه ... اما شما انقدر ارد اضافه کنید به موادتون تا خمیر زیاد به دست نچسبه آخ... بعد روی خمیر رو میپوشونیم و اون رو در جایه گرمی به مدت دو ساعت استراحت میدیم تا پف کنه و حجمش کمی زیاد بشه خواب...


بعد از این زمان ... روی یک سینی کمی ارد میپاشیم و از خمیر دایره های به اندازه نارنگی برمیداریم و گرد میکنیم روی سینی میگذاریم ( مثل همون چونه که برای نون پختن درست میکننیول ) (چونه به خمیر های توو عکس پایینی میگنیول )


بعد روی یه سطح صاف رو ارد میپاشیم وخمیر رو کاملا روش باز میکنیم خوب خمیر رو نازک میکنیم و پهن ... قطرش نیم سانت تقریبا باشه ... مثل عکس زیر ... بزرگیش هم 20 سانت باشه چون توی روغن جمع میشه ...


بعد اون رو تووی روغن داغ داغ سرخ میکنیم ...


هر دوطرف نون ها رو سرخ میکنیم ...


اونها رو روی توری میچینیم تا روغن اضافه اون در بیاد لبخند...

میتونید این فتیر ها رو تووی سفره یا نایلون به مدت طولانی تووی یخچال نگه داری کنید ...

نوش جان ...


ببخشید اگه خوب بلد نبودم اموزش بدم نگران... اگه جایی سوالی بود بپرسید تا از مامان بزرگم بپرسم و جواب بدمقلب ...

صبامژه


 
comment نظرات ()