سرآشپزها

این وبلاگ زود به زود اپ میشه , هر روز بهمون سر بزن , نظر یادت نره!!...

آموزش تصویری شیرینی زبان با خمیر 1000 لا :))
نویسنده : فاطمه مامی نیکو - ساعت ٤:۳٦ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۱۳۸٩/۱/۱٢
 

سلام.....اولین پست غذایی سال جدید و با شیرینی آغاز میکنیم به امید اینکه زندگیتون در سال جدید سرشار از شیرینی و خوشمزگی بشه :))

فعلا این باشه تا بیام !!!مژه

خوب حالا برگشتم با آموزش کامل :)))

 

مواد لازم برای تقریبا ۵٠ عدد شیرینی زبان با قالب کوچیک:

خمیر:

آرد ٣ پیمانه (البته مقدارشو میتونید کم و زیاد کنید تا حدی که خمیرتون خوب صاف بشه و به دست نچسبه)

آب ١ پیمانه

نمک خیلی کم

کره ۵٠ گرم

 

مواد لازم برای کره داخل خمیر:

آرد ١٠٠ گرم

کره قالبی نصف پیمانه (خنک باشه) ٢٢۵ گرم

آبلیمو ٢ ق غ

 

طرز تهیه:

اول برای خمیر که همه مواد و با هم مخلوط میکنیم و خوب با کف دست برای ۵-٨ دقیقه ورز میدیم و بعد میزاریم تو یخچال که خنک بمونه....

بعد کره قالبی خنک و با رنده درشت ,رنده میکنیم و با آرد و آبلیمو مخلوط میکنیم....فقط نکته اینه که با نوک انگشتاتون مخلوطش کنید که گرمای دستتون کره و شل نکنه....بعد بصورت یه مربع تخت صافش میکنیم و میزاریم تو یخچال خوب خنک بشه....

بعد از اینکه هم خمیر و هم کره آماده شدن, کارمون و شروع میکنیم....

خمیر و روی سطح آرد پاشی شده میزاریم و از وسط به سمت کناره های خمیر وردنه میکشیم بصورتیکه وسط خمیر کلفت تر باقی بمونه....

بعد کره و وسطش میزاریم و بقولی بقچه پیچش میکنیم....

نکته اینجاست که حتما بعد از هر لایه , با فرچه آرد های اضافی و خوب از روی خمیر پاک میکنیم....

بعد با وردنه بصورت ضربه ای روی خمیر میزنیم و کم کم بازش میکنیم....یواش حرکت میکنیم که کره از خمیر بیرون نزنه....

کمی که بصورت یه مربع ٣٠*٣٠ درومد, از دو طرف خمیر و به وسط جمع میکنیم و یه تای ۴ لایه ای برامون درست میشه....حالا میره تو یخچال برای ٢٠ دقیقه....

از یخچال که درومد دوباره با ضربه های یواش اونو باز میکنیم و وردنه میکشیم....حالا از جهت مخالف یه چهار تای دیگه میزنیم و دوباره میره تو یخچال.....کلا ١.۵ ساعت طول میکشه که این خمیر آماده بشه....یعنی حدودا ۶ بار تا زدن از جهات مختلف انجام میشه و ۶ بار خمیر میره تو یخچال....این خنک موندن از این جهت مهمه که کره آب نشه و از لایه های خمیر بیرون نزنه....چون همین کره است که باعث میشه لایه های خمیر ١٠٠٠ لا به هم نچسبن و موقع پخت خوب پف کنن....

مرحله آخر اینه که خمیر و به قطر تقریبی ١.۵ سانت باز میکنیم .....نکته مهم اینه که یادتون باشه دور تا دوره خمیر و با یه وسیله تیز ببرید چون اونا بهم چسیبیدن و نمیتونن که پف کنن....

روی خمیر و با مخلوط عسل و آبی که درست کردیم (١ ق غ عسل و با یه کمی آب مخلوط میکنیم) پوشش میدیم و بعد قالب میزنیم....کنار هم و تمیز که خمیرمون هدر نره.....

بعد توی سینی فر میزاریم و روشونم با چاقو یه چاک کوچیک میدیم و کمی شکر میپاشیم ...

 و در فر از قبل ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم شده برای ٢٠-٢۵ دقیقه میپزیم تا روی شیرینی ها طلایی شه....از فر در اومدن دوباره با محلول عسل پوشش میدیم و میزاریم خنک بشن....

نوش جونتونخوشمزه

توضیح بدم که این خمیر و برای زبان, پاپیون, دانمارکی و ناپلئونی استفاده میکنن ....بعدا مفصل و تصویری اون ها رو هم آمورش میدم :))

فاطمه مامی نیکو قلب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
comment نظرات ()