سرآشپزها

این وبلاگ زود به زود اپ میشه , هر روز بهمون سر بزن , نظر یادت نره!!...

کوفته سماق...
نویسنده : فاطمه مامی نیکو - ساعت ٢:٤٩ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۱۳۸٩/٥/٧
 

سلام ...

مادر شوهر یکی از دوستامون اینجاست...شب تولد نوه اش, یه کوفته ترش و خوشمزه درست کرده بود...دستور زیر ما حصل گفتگوی اون شبهچشمک...در ضمن ایشون تهرانی هستن و گفتن که اصالت این کوفته جان هم به تهران عزیز بر میگرده !!سوال

مواد لازم برای 4 نفر:

سماق درختی  1 پیمانه معمولی (از عطاری ها باید بگیرید )

برنج خیس شده 1.5 پیمانه پلوپز

گوشت چرخ کرده  200 گرم

لپه پخته شده  یه مشت !!!نیشخند

سبزیجات خشک : مرزه, ترخون, گشنیز, جعفری, شوید   از هر کدوم 2 ق غ

نمک و فلفل و زردچوبه  به میزان لازم

پیاز  درشت   1 عدد

تخم مرغ  : من 1 عدد زدم ولی ایشون گفتن هیچی نمیخواد !!!متفکر

 

اول سماق و توی یه پیمانه آب خیس کنید و بزارید کنار...در آخر باید اونو  5 دقیقه حرارت بدید و از صافی رد کنید...بعد که کوفته ها آماده شدن, بریزید روی کوفته ها و 2-3 دقیقه که قل بخوره, غذا آماده میشه...

خوب اول پیاز و خوب تفت بدید تا سبک شه...نمک و فلفل و زردچوبه میزنیم...بعد نصف اون پیاز سرخ شده و برمیداریم و میریزیم داخل مواد کوفته....روی باقی پیاز ها آب میریزم تا جوش بیاد...خیلی زیاد نمیخواد فقط تا جائیکه روی کوفته ها رو بگیره..

برنج/لپه/گوشت/سبزیجات خشک/نصفه پیاز تفت داده شده و اگه خواستید تخم مرغ و خوب با هم چنگ بزنید...نمک و فلفل و زردچوبه دیگه لازم نیست اضافه کنید...چون هم به پیازه زدید و هم توی آبش هست...در ضمن اگه برنج و هم با آب نمک خیس کرده باشد که دیگه هیچی...پس حواستون باشه به اندازه نمک !!!

ازش گلوله هایی به اندازه کف دستتون درست کنید...

یه نکته اگه میخواید کوفته ها زود باز نشن بگم که وقتی دارید توی مشتتون فشار میدید, خوب پرس کنید که مواد به هم بچسبن...مخصوصا مرحله آخر و خوب فشار بدید و بعد بزارید توی قابلمه...

وقتی آب جوش اومد, کوفته ها رو بندازید توش...حرارت و زود ملایم کنید و بزارید یه ساعتی بپزن...حواستون باشه که آب فقط تا رویشون اومده باشه ها...زیاد نباشه !!!!

سماق از صافی رد شده و رو هم در آخر به غذا اضافه کنید ...کلا این کوفته در آخر 2 پیمانه آب هم نباید داشته باشه....

نوش جونخوشمزه

فاطمه مامی نیکو


 
comment نظرات ()