کوفته سماق...

سلام ...

مادر شوهر یکی از دوستامون اینجاست...شب تولد نوه اش, یه کوفته ترش و خوشمزه درست کرده بود...دستور زیر ما حصل گفتگوی اون شبهچشمک...در ضمن ایشون تهرانی هستن و گفتن که اصالت این کوفته جان هم به تهران عزیز بر میگرده !!سوال

مواد لازم برای 4 نفر:

سماق درختی  1 پیمانه معمولی (از عطاری ها باید بگیرید )

برنج خیس شده 1.5 پیمانه پلوپز

گوشت چرخ کرده  200 گرم

لپه پخته شده  یه مشت !!!نیشخند

سبزیجات خشک : مرزه, ترخون, گشنیز, جعفری, شوید   از هر کدوم 2 ق غ

نمک و فلفل و زردچوبه  به میزان لازم

پیاز  درشت   1 عدد

تخم مرغ  : من 1 عدد زدم ولی ایشون گفتن هیچی نمیخواد !!!متفکر

 

اول سماق و توی یه پیمانه آب خیس کنید و بزارید کنار...در آخر باید اونو  5 دقیقه حرارت بدید و از صافی رد کنید...بعد که کوفته ها آماده شدن, بریزید روی کوفته ها و 2-3 دقیقه که قل بخوره, غذا آماده میشه...

خوب اول پیاز و خوب تفت بدید تا سبک شه...نمک و فلفل و زردچوبه میزنیم...بعد نصف اون پیاز سرخ شده و برمیداریم و میریزیم داخل مواد کوفته....روی باقی پیاز ها آب میریزم تا جوش بیاد...خیلی زیاد نمیخواد فقط تا جائیکه روی کوفته ها رو بگیره..

برنج/لپه/گوشت/سبزیجات خشک/نصفه پیاز تفت داده شده و اگه خواستید تخم مرغ و خوب با هم چنگ بزنید...نمک و فلفل و زردچوبه دیگه لازم نیست اضافه کنید...چون هم به پیازه زدید و هم توی آبش هست...در ضمن اگه برنج و هم با آب نمک خیس کرده باشد که دیگه هیچی...پس حواستون باشه به اندازه نمک !!!

ازش گلوله هایی به اندازه کف دستتون درست کنید...

یه نکته اگه میخواید کوفته ها زود باز نشن بگم که وقتی دارید توی مشتتون فشار میدید, خوب پرس کنید که مواد به هم بچسبن...مخصوصا مرحله آخر و خوب فشار بدید و بعد بزارید توی قابلمه...

وقتی آب جوش اومد, کوفته ها رو بندازید توش...حرارت و زود ملایم کنید و بزارید یه ساعتی بپزن...حواستون باشه که آب فقط تا رویشون اومده باشه ها...زیاد نباشه !!!!

سماق از صافی رد شده و رو هم در آخر به غذا اضافه کنید ...کلا این کوفته در آخر 2 پیمانه آب هم نباید داشته باشه....

نوش جونخوشمزه

فاطمه مامی نیکو

/ 8 نظر / 301 بازدید
هنگامه

سلام چه غذای خوشمزه ای حالا خیلی ترش می شود. آخه من نمی توانم زیاد ترش بخورم ممنون مامی نیکو

بهار

وای فاطمه جون...این دقیقا کوفته مامان منه....فقط مامانم توش سماق نمیریزه.....مرررررررررررسی

صبا

فاطمه از کجا این سماق رو بخریممممممممممم ... سماق معمولی نمیشه حالا ؟؟ از این سماق های کباب ؟؟؟ میخوام درست کنم ببرم سرکار کلاسسس بزارمممممممم ...[نیشخند]

صبا

وای راستی مرسی گلممممممممممممممممممم ... بوسسسسسسسسسسسسسس واسه فاطمه جون و نیکوی جیگرممممممممممممممممم

آشپز بانو

سلام خانومی وبلاگ من تازه تاسیسه با موضوع انواع دسر خوشحال میشم بهم سر بزنی

وحیده

[قلب]فاطمه جون تو امریکا این سماق نیست میشه بدونه اون درست کرد

نارگل

سلام فاطمه جون. شما از غذاهات عكس نمي ذاري؟ يا مي ذاري من نمي تونم ببينم. بعدشم اينكه كاش امكان كپي كردن از مطالب وبلاگت بود. اونجوري مي تونستم پرينت بگيرم ببرم خونه درست كنم.

مرجان

به جای سبزیجات خشک می تونی از عصاره سبزیجات الیت هم استفاده کنی