فتیر( نان شیرمال محلی )

هوالمحبوب

امروز براتون یه نوع نون شیرمال محلی رو اوردماز خود راضی ... که خودم عاشقشمخوشمزه ... مادربزرگم همیشه برامون درست میکنه ... اون روز که داشتدرست میکرد بسکه با دوربین جلو دست و پا بودم کلی عصبانی شده بودن همه نیشخند


مواد لازم :

آرد    1 کیلو و 250 گرم

شیر   ا لیتر ( یک بسته از این شیرهای پاکتی )

شکر  به دلخواه

زردچوبه   کمی

خمیر ترش    یک چونه

اول از همه بگم که خمیر ترش چیهمتفکر ... میرید نونوایی و یه چونه خمیر اماده ازش میگیرید و میزارید تووی یه نایلون و خوب روشو میپوشونید و تا صبح میزارید یه جای گرم بمونه تا ترش بشه چشم...فرقی نمیکنه مال چه نونی باشه ... اما سنگک نباشه بهتره چون سبوس داره ...

طرز تهیه:

شیر و شکر رو باهم مخلوط میکنیم و زردچوپه رو هم اضافه میکنیم ... وقتی خوب همه مواد با هم حل شد ... خمیر ترش رو به مایه اضافه میکنیم  و خوب مخلوط میکنیم اوه... حالا شروع میکنیم ارد رو کم کم اضافه میکنیم و خمیر رو با دست مخلوط میکنیم ... برای این مواد یعنی یک لیتر شیر این مقدار ارد کافیه ... اما شما انقدر ارد اضافه کنید به موادتون تا خمیر زیاد به دست نچسبه آخ... بعد روی خمیر رو میپوشونیم و اون رو در جایه گرمی به مدت دو ساعت استراحت میدیم تا پف کنه و حجمش کمی زیاد بشه خواب...


بعد از این زمان ... روی یک سینی کمی ارد میپاشیم و از خمیر دایره های به اندازه نارنگی برمیداریم و گرد میکنیم روی سینی میگذاریم ( مثل همون چونه که برای نون پختن درست میکننیول ) (چونه به خمیر های توو عکس پایینی میگنیول )


بعد روی یه سطح صاف رو ارد میپاشیم وخمیر رو کاملا روش باز میکنیم خوب خمیر رو نازک میکنیم و پهن ... قطرش نیم سانت تقریبا باشه ... مثل عکس زیر ... بزرگیش هم 20 سانت باشه چون توی روغن جمع میشه ...


بعد اون رو تووی روغن داغ داغ سرخ میکنیم ...


هر دوطرف نون ها رو سرخ میکنیم ...


اونها رو روی توری میچینیم تا روغن اضافه اون در بیاد لبخند...

میتونید این فتیر ها رو تووی سفره یا نایلون به مدت طولانی تووی یخچال نگه داری کنید ...

نوش جان ...


ببخشید اگه خوب بلد نبودم اموزش بدم نگران... اگه جایی سوالی بود بپرسید تا از مامان بزرگم بپرسم و جواب بدمقلب ...

صبامژه

/ 13 نظر / 110 بازدید
نمایش نظرات قبلی
فاطمه مامی نیکو

صبا چون مرسی....میگم از مامان بزرگت بپرس اگه یه بنده خدایی نونوایی سر کوچشون یا حتی توی شهرشون نبود, از کجا بره چونه بگیره ؟؟[نیشخند][نیشخند]

فیروزه

صبا جونی! عالی بود این آمورشت [پلک]. دست مامان برزگ هم درد نکنه.[گل] برم چونه بگیرم و درست کنم .[نیشخند]..خیلی هوس انگیزه مرسییییییی

homa

صبا جونم مرسی منم چونه ندارم خودم چونه میزنم:دی upload شدددددد.

homa

صبا جونم فاطمه جون که به یاد دادن من احتیاج نداره خودش استاده. منظورم از چونه از اون چونه ها بود[چشمک] دست مادر بزرگ نازنین درد نکنه[گل]

راضیه

مرسی صبایی منم از این نونها وقتی میرفتیم شهرستان خوردم البته اونا تو تنور می پختند و بهش همین فتیر می گفتند . اونم خوشمزه بود . خوب فتیر هر شهرستانی فرق وکوله .[چشمک]

nooshin50

صبا جون دستت شما و مادر بزرگتون درد نکنه عجب نونایی!!

خانجون

سلام دست شما درد نکنه من که لذت بردم و استفاده کردم منتظر کارهای بعدی شما هستم موفق باشید به من هم سر بزنید

shahin

سلام خوب بود ولی بدون عکس حال نمی ده بیشتر از یک ساله دنباله خاگینه با شیر خشکم ولی نتیجه ای نگرفتم اگه میشه کمک کنید